Как да носите със самочувствие дрехи с гол гръб?

В летния сезон дамите предпочитат свежи цветове, ефирни дрехи и леки материи. Показват повече, като всяка жена набляга на конкретна част от тялото си, която я кара да се чувства добре и да носи дрехата със самочувствие. Роклите и гащеризоните с гол гръб отново са тренд това лято. Може би често се фокусираме върху недостатъците в други зони, но рядко обръщаме внимание на това как изглежда гърбът ни – дали има излишни мазнини, неправилна стойка или неравности. За съжаление, това понякога не само че не е естетички красиво, но може и да навреди на здравословното ни състояние. Проучванията показват, че неправилната поза, в резултат от слабите мускули на гърба, липсата на стречинг и отпуснатата походка, могат да допринесат за негативно настроение, депресия, невъзможност за справяне със стреса или да поставят под въпрос самооценката ни.

Като вземем предвид всичко споменато досега, гърбът наистина е основата за вашето цялостно здравословно състояние и заслужава редовно внимание и грижи. За да подобрите мускулния тонус и стойката, следвайте тези четири стъпки за красив гръб.

 

1. Обърнете внимание на стойката

Започнете като обърнете внимание на стойката си, за да разберете дали имате нужда от корекции. Поставете две огледала – едно пред Вас и едно зад Вас или помолете приятел да Ви асистира. Застанете между двете огледала възможно най-изправени (без да се престаравате в неестествена за Вас поза). Направете си две снимки – една отпред и една отстрани.

На изображението отпред, начертайте права линия през центъра на лицето и три линии, свързващи раменете, втората е за горната част на бедрата, а след това и долната част на бедрата. Ако някои линии изглеждат криви, отслабените мускули може да са причина или може да имате проблеми със структурата на костите. За последното говорете с Вашия лекар и си направете рентгенова снимка, за да решите притесненията си. В снимката отстрани нарисувайте линия от центъра на глезена до върха на главата, важно е да държите линията права, а не просто да преминете през центъра на тялото. За перфектната Ви стойка, ухото, рамото, лакътя, бедрото, коляното и глезена трябва да са в една линия. Ако това не е така, вероятно трябва да обърнете внимание на мускулите на гърба. Въз основа на резултатите, Вашият лекар и фитнес инструктор трябва да могат да създадат персонализиран план за лечение, който да Ви помогне да разрешите проблемите със стойката си и да я изправите.

  1. Правете стречинг

Докато динамичния стречинг е полезен за подобряване на циркулацията и увеличаване на способността Ви да повдигате по-тежки предмети, когато става въпрос за подобряване на позата, може да оформите гърба с разтягане. Пекторалните мускули, които са разположени в горната част на гръдния кош, често са причина за увисналите напред рамене. Развийте пекторалните мускули със стречинг. Вдигнете ръката си настрани и поставете длан върху стената с палеца нагоре. Със същия успех може да ползвате и каса на врата, като застанете под касата. След това бавно завъртете тялото в противоположна на стената посока, докато усетите разтягане в областта на гръдните мускули. Разтягането трябва да се усеща по цялата дължина на мускула, без да се претоварва раменната става. Повторете това четири пъти, след това и с другата ръка и повторете.

  1. Укрепете мускулите

Към програмата на Вашия персонален фитнес треньор, можете да добавите няколко лесни упражнения, които ще укрепнат мускулите на гърба ви.

Тествайте тези три упражнения във фитнеса:

Планк с раменно-лакътна опора: Застанете на колене (ако сте по-напреднали, застанете в планк, като изправите коленете и ги повдигнете от земята) и с лице към опората, която ще използвате. Сгънете ръцете в лактите и ги поставете върху лежанката. Мишниците и лактите трябва да са в една линия. Натиснете с гръдния кош надолу, така че да усетите силно разтягане в широките гръбни мускули и задните раменни глави.

Разтягане на предните раменни глави от седеж: Седнете на пода и съберете колене и стъпала. Между колената и стъпалата трябва да оставите разстояние от около една педя. Облегнете длани на пода зад гърба си, като пръстите трябва да сочат в посока обратна на тялото. Нека ръцете са на малко по-голяма ширина от тази на раменете. Повдигнете тялото и леко придърпайте таза напред в посока на стъпалата, без да нарушавате правата линия на гръбнака. Не забравяйте рамената ви да не потъват надолу, спазвайте разстояние между рамената и ушите си. Така пренасяте тежестта на тялото от седалището към дланите и стъпалата. Веднага щом усетите разпъване в областта на раменете, задръжте таза 20-30 секунди, след което го върнете обратно към раменете.

Гребане с дъмбел: Вземете дъмбела, подпрете на лежанката опорната ръка и коляно на лежанката. Гърдите са отворени. Вземете дъмбела с активната ръка. Повдигнете рамото си назад, докато бавно дърпате дъмбела към хълбока и вдигате лакътя нагоре. Не пускайте рязко, а бавно върнете лакът надолу, като си поемате въздух за следващото повторение. Трябва да усещате натоварването в гърба, а не в бицепса.

  1. Третирайте с подходящи процедури

Не е срамно да потърсите терапевт, които да ви направи индивидуална програма с процедури, оформящи контура на тялото и по-специално на гърба ви, които да добавите към спортния си режим. Понякога тази упорити мастни натрупвания, изскачащи изпод сутиена или над талията ви, могат да подтиснат самочувствието ви. Избирането на персонализиран нехирургичен план за лечение, може да ви помогне да разкриете по-бързо оформената мускулатура или стройния силует. Има варианти за процедури, които са безболезнени, бързи, ефективни и без възстановителен период. Ако обмисляте нехирургично лечение, проучете възможностите на Venus Legacy – комбинация от мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета, чрез която се загрява подкожната тъкан. Този процес спомага образуването на колаген и еластин по естествен начин, като същевременно се намалява обемът на мастните клетки. Резултатът е по-стройно, по-изваяно тяло и по-стегната кожа.

Комбинацията от тези 4 стъпки ще ви помогне да оформите контура на тялото си и да направите силуета си изваян.

0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Log in with your credentials

Forgot your details?